top of page

Ervaringen en reacties

Heel graag wil ik de talentvolle en toegewijde Yaffa Cohen aanbevelen. Toen we begonnen waren met het voorbereiden van het Bat-Mitswa feest van onze dochter hebben we Yaffa geraadpleegd. Yaffa heeft het gehele creatieve project, met name het thema van het feest, op zich genomen. Ik was zeer onder de indruk, zowel van het organisatorisch vermogen van  Yafa als van haar geduld en creativiteit. Yaffa had verschillende ideeën waaruit wij onze keuze hebben gemaakt. We konden kiezen welk project we wilden maken en met welke materialen. Ze heeft veel moeite gedaan om alle materialen te verzamelen. Yaffa heeft het creatieve proces tijdens het feest op een smaakvolle en rustige manier begeleid. De Bat-Mitswa, onze dochter had zo veel plezier! Het was een groot geluk om dit te mogen ervaren. Ook haar vriendinnen prezen de fantastische avond die ze hadden.
Tijdens het feest spetterde het enthousiasme van de meiden er vanaf, Yaffa kon precies aanvoelen wat ze leuk vonden om te doen. Ook bij het aanschaffen van de materialen, die het leukste waren om mee te werken en waarmee hele mooie dingen gemaakt zijn. Het raakte me echt dat het onderwerp dat uitgezocht werd, 'Dankzegging' was.
Om een lang verhaal kort te maken: met een warm hart bevel ik Yaffa aan. Een droom-feest is gegarandeerd.

Miriam van Praag

Yaffa Cohen heeft een creatief project gedaan met de meidengroep die we uitgenodigd hebben voor het Bat-Mitswa feest van onze dochter Michaela. Ze maakten een spiegellijst, gedecoreerd met Silk Clay, een kleurrijk materiaal dat op kamertemperatuur opdroogt. Yaffa's begeleiding was uitstekend. De meiden hadden veel plezier en hebben zeer  geconcentreerd gewerkt. Ze werden zo door dit werk geïnspireerd, dat ze zelfs nog even doorgingen met werken aan hun project toen het feest al was losgebarsten. Yaffa schonk de meiden veel liefde en aandacht, wat goed te zien was aan de resultaten.
We bevelen Yaffa graag aan als een lerares voor handenarbeid en creativiteit; we zijn ervan overtuigd dat in de toekomst vele kinderen zullen genieten van haar lessen en begeleiding.

Daliah Dalam

We mochten genieten van een paar creativiteits-workshops die Yaffa gaf als onderdeel van de activiteiten van Beit-Chabad.

Goedlachse Yaffa creëert altijd een fijne sfeer, met een glimlach en veel liefde beeld ze boeiende onderwerpen uit door prachtige creaties.

Tijdens de workshops maakte het niet uit of de deelnemers jonge kinderen of volwassen vrouwen waren, altijd maakte ze op een zeer persoonlijk manier contact met de deelnemers en heeft ze iedereen een plezierige tijd bezorgd. Haar vriendelijkheid en charme zijn echt betoverend.

Yaffa heeft vele talenten en een grote verscheidenheid aan kunstwerken. Tijdens haar workshops kan ze voor iedere leeftijd en voor ieder onderwerp een idee bedenken dat uitvoerbaar is en prachtig wordt. Na Yaffa een paar jaar te hebben gekend en na talloze geslaagde workshops te hebben meegemaakt, beveel ik iedereen warm aan om een workshop bij Yaffa te volgen!

Taibi Comisar

Eens in de twee weken werk ik samen met Yaffa. Yaffa is verantwoordelijk voor de creatieve tak van de Bat Mitswa Club die ik organiseer voor meiden van rond de 12 jaar.

Werken met Yaffa is makkelijk en aangenaam. Yaffa zit altijd bomvol ideeën, ze kan goed luisteren, samen dingen bedenken en een passend creatief project bedenken voor de inhoud van de les. Door het creëren kunnen de meiden hun eigen bijzondere persoonlijkheid tot expressie brengen. Zo leren de meiden om door kunst zich uit te leren drukken.

Iedere keer opnieuw lukt het Yaffa om de meiden te interesseren voor de verscheidenheid aan creatieve materialen. Yaffa kan een prachtige relatie creëren tussen de stof die in de les behandeld wordt en het creatieve project.

 

Shoshana Huisman.

Lieve Yaffa,
Ik vind het aangenaam om met je te werken en mee te maken hoe jij keer op keer de kinderen meesleept naar een wereld vol creativiteit. Het is prachtig dat zij het gereedschap krijgen, de begeleiding en de vrijheid om hun eigen creaties te maken.

Aan je werk is te zien dat je voorafgaand aan de lessen veel tijd en aandacht investeert in het ontwikkelen van de ideeën en het verzamelen van de materialen. Mijn favoriete werk is de kruidendoos voor de Havdala. Vooral omdat naast het zien en het tasten dit werk ook kan ruiken!
Ik hoop dat we nog lang samen zullen blijven creëren!

Yael

bottom of page