top of page

Over mij

Mijn naam is Yaffa Cohen en ik woon al 30 jaar in Nederland.

Van jongs af aan vind ik het heerlijk om met allerlei materialen te experimenteren en mijn fantasieën en iets van mijn eigen identiteit in mijn kunst te verwerken. 

Ik geloof dat ieder mens zichzelf door middel van artistieke creaties kan uitdrukken en dat verbeelding oneindig is. Daarom nodig ik iedereen uit (kinderen, jeugd en volwassenen) om naar jullie eigen innerlijke wereld te kijken, en gewoon . . . te beginnen met creëren. Het creatieve proces is onvoorspelbaar, verrassend, kan emotioneel zijn en is erg inspirerend. Het verbindt dromen met de werkelijkheid en zorgt voor inzicht en verrijking van je persoonlijkheid.

Vanaf 1994 maak ik kunst- en gebruiksvoorwerpen. Ideeën krijg ik door het verzamelen van allerlei bijzondere materialen en het experimenteren hiermee. Ik kreeg de kans om mijn werk in winkels en galeries in Amsterdam te verkopen. Zo ben ik begonnen om mijn creatieve werk professioneel te presenteren.
Mozaïek, collages, kralen, pastelkrijt, acrylverf, zeefdrukken, knoopjes, kasten, kastjes, commodes, davidsterren en mezoeza's - dit zijn slechts enkele van de materialen en producten die ik in mijn workshops aanbied.

 

Afgelopen jaren heb ik met veel plezier workshops en activiteiten georganiseerd, voor volwassenen, jongeren en de allerkleinsten. Soms aan groepen en soms privé onder persoonlijke begeleiding.

Mijn Joodse identiteit vind je terug in mijn creaties. Iedereen die zich verbonden voelt met Israel en het Jodendom krijgt tijdens de workshops volop de gelegenheid om hieraan uitdrukking te geven door de inspirerende omgeving en het aanbod van de producten en materialen.
 

bottom of page